A járványra való tekintettel 2020-as programunkat 2022-re halasztottuk.

IDŐPONT  2022 július 11-23

PROGRAM 
Intenzív két-hetes művésztelepi program, melyben a különféle képzőművészeti törekvéseket ötvözzük a lovas tanulmányokkal. Olyan képzőművészeket várunk, akik érdeklődnek a lovas kultúra iránt, valamint olyan lovasokat, akik nyitottak a kortárs képzőművészeti gyakorlatra és elméletre. A program tartalmaz lovas gyakorlatot, tanulmányokat földről és lóhátról, a lovasíjászat kipróbálásának lehetőségét, ló anatómia tanulmányozását élő lovakon. Csoportos beszélgetéseket és előadásokat tartunk a témához kapcsolódóan. A program nyolc éve működik és különféle témákat dolgoz fel évente, melyek a lóhoz kapcsolódnak. Ezen a nyáron a kortárs rajz lesz a középpontban. A rajzról tág értelemben gondolkodunk, melynek határait feszegetni lehet. Vendég előadókat hívunk, kirándulásokat szervezünk. A program utolsó napjaiban nyilvános kiállítást rendezünk az elkészült művekből új lovarda galériánkban.

CÉL 
A képzőművészet és a lovas kultúra között hidat építünk. Szeretnénk a művészetet újragondolni a lovas kultúra tükrében. Nyitottak vagyunk mind a nyugati, mind a keleti tradíciókból érkező művészetre.

JELENTKEZÉS  Kérjük, csak azok jelentkezzenek, akik nyitottak mind a lovas kultúra, mind a képzőművészet felé, és azok, akik örömmel kipróbálják a nomád életformát, valamint nyitottak beszélgetésekre másokkal. Nemzetközi programunk közös nyelve az angol, ezért angol nyelvtudás társalgási szinten javasolt. Amennyiben érdeklődik, kérjük írjon emailt: Szmrecsányi-Veszely Beáta, info@horseandart.hu.
Legfeljebb tíz résztvevőt tudunk fogadni. Jelentkezési határidő 2022 március 15.
 
További információ
: info@horseandart.hu