Barnag a Balaton-felvidék egyik legszebb kis Árpád-kori települése, a falu első írásos említése 1082-ből való. A település Kinizsi birtok, majd Zichy birtok volt. A 18. században számos család települt be a faluba dél-Németországból és egészen a mai napig is megkülönböztetnek az itt lakók Német- és Magyar Barnagot. A Szent Márton templom mögött gyönyörű kálvária látható, melynek stációit Somogyi Győző, Kossuth díjas festőművész művei díszítik. A faluból föld út vezet a Zádor várhoz, mely szép kirándulási lehetőség az idelátogatók számára keresztül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén. Barnagnak alig 120 lakosa és egy fő utcája van. A Balatontól, Tihanytól, Balatonfüredtől és Veszprémtől is nagyjából negyed óra autóval. 
 
19. századi paraszt udvar, a hozzá tartozó istálló és legelők alkotják a Szmrecsányi család kis birtokát. A Kassai Lovasíjász Iskola Szmrecsányi Törzs sportegyesület székhelye található itt, mely helyet ad a Ló és Művészet programnak is. Rendelkezünk egy hivatalos lovasíjász pályával, valamint kültéri lovardával. Lovainkat szabad tartásban tartjuk, futó istálló és 40 hektáros erdős, ligetes legelő áll rendelkezésükre. Régi, romos épületeinket folyamatosan igyekszünk felújítani, ahol lehetőséget biztosítunk edzések és a nyári edzőtáborok alkalmával különféle, a lovasíjászathoz kapcsolódó és művészeti tevékenységek elvégzéséhez. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park, mely különleges madárvilággal, gazdag vadélettel, erdős, ligetes, dombos területeivel közvetlen szomszédságunkban fekszik, ideális a változatos tereplovaglási programokhoz. 

Szállást a résztvevők számára tradicionális jurtákban biztosítunk nomád körülmények között. Két zuhanyzós fürdőszoba és egy nyári konyha valamint egy régi pajta áll rendelkezésre, ahol megbeszéléseinket, előadásainkat tartjuk. Nyári műterem és felszerelt grafikai stúdió várja a résztvevőket.